Glavno nagrado
vikend oddih na BIO kmetiji prejme:

Glavno nagrado  <br> vikend oddih na BIO kmetiji prejme:

Nina Konvalinka

Nagradna igra BIObrok je zaključena.

Hvala vsem, ki ste uživali v kakovosti BIO izdelkov HOFERjeve lastne blagovne znamke NATUR AKTIV, glasovali za svoje najljubše BIObroke in se potegovali za lepe nagrade. Še naprej uživajte in preživljajte čim več časa v lepotah narave, na poti pa sledite preprostemu pravilu: ko vas zgrabi lakota, je vedno dobro imeti košček narave s seboj.

Recepti za popoln BIObrok

  • Sendvič NATUR AKTIV by Jan Kovačič

    Sendvič NATUR AKTIV by Jan Kovačič

    Kruh razrežemo na četrtine. Na dve polovički namažemo sveži sir. To bo dalo sendviču še malce več sočnosti. Dodamo nekaj listov solate in lososa. Sledi na koščke narezana paprika, mocarela in za konec še avokado. Tovrsten obrok je pripravljen v samo nekaj minutah in je odlična izbira za obrok na poti. Dober tek.

    Sestavine za 2 porciji:

    • BIO pirin kruh NATUR AKTIV
    • BIO sveži sir NATUR AKTIV
    • BIO mocarela NATUR AKIV
    • BIO prekajeni losos NATUR AKTIV
    • BIO avokado NATUR AKTIV
    • BIO podolgovata paprika NATUR AKTIV
    • BIO solata NATUR AKTIV
  • Rženi kruh z maslom, medom, banano in chia semeni

    Rženi kruh z maslom, medom, banano in chia semeni

    Slasten in hitro pripravljen zajtrk, ki vas bo napolnil z energijo in vitamini. Polnozrnat kruh bo poskrbel za koristne vlaknine, banana in med za energijo, chia semena pa za vitamine in minerale. Uravnoteženo, barvito in okusno.
    • 2 rezini polnozrnatega rženega kruha NATUR AKTIV
    •  maslo  NATUR AKTIV
    • 1 banana  NATUR AKTIV
    • BIO chia semena  NATUR AKTIV
    • BIO med  NATUR AKTIV
  • Hrustljavi kruhki s sirom, hruško in medom

    Hrustljavi kruhki s sirom, hruško in medom

    Odlična kombinacija hrustljavih kruhkov s kozjim, ovčjim ali kravjim sirom. Hruška bo poskrbela za kontrast v teksturi in osvežitev, med pa bo lepo povezal okuse med seboj.

    • hrustljavi kruhki NATUR AKTIV
    • kozji, ovčji in/ali kravji sir NATUR AKTIV
    • 1 BIO hruška NATUR AKTIV, tanko narezana
    • 1 žlička BIO medu NATUR AKTIV
  • Sadna pica

    Sadna pica

    Ste vedeli, da si lahko pico privoščite tudi za zajtrk? Ampak zdravo in slastno. Na krožnik enostavno zložite koščke vašega najljubšega BIO sadja in jih razporedite v kroge. Po želji prelijte z medom in začnite dan z lahkim in nasitnim zajtrkom.

  • Ovsena kaša s sadjem in medom

    Ovsena kaša s sadjem in medom

    Hranljiv in okusen jutranji obrok, na katerega prisegajo tudi športniki. Pokuhajte ovsene kosmiče in jih kar v skodelici zmešajte z oreščki, posušenim ali svežim sadjem in medom NATUR AKTIV. Kompleksni ogljikovi hidrati bodo poskrbeli za dolgotrajno energijo.

    • pest ovsenih kosmičev
    • mleko NATUR AKTIV
    • majhna pest oreščkov NATUR AKTIV
    • nekaj krhljev posušenega ali svežega sadja
    • žlica medu NATUR AKTIV
  • Naravni jogurt s sadjem

    Naravni jogurt s sadjem

    Zajtrk vam mora dati energijo, hkrati pa mora biti lahek in hitro prebavljiv. Zato si privoščite hiter, osvežilen in okusa poln zajtrk z jogurtom iz kravjega, ovčjega ali kozjega mleka.

    • 1 BIO naravni jogurt NATUR AKTIV
    • banana, jabolko ali drugo BIO sezonsko sadje NATUR AKTIV
    • oreščki ali BIO semena za kontrast v teksturi
  • Koščki banane z grenivko

    Koščki banane z grenivko

    Enostavna sladko-grenka kombinacija za energijo in prebujanje. Lahek zajtrk, ki ga boste pripravili in zaužili v nekaj minutah.

    • 2 BIO banani NATUR AKTIV
    • ½– 1 grenivka
    • po želji med NATUR AKTIV
  • Napitek iz sadnega mueslija in kakava

    Napitek iz sadnega mueslija in kakava

    Tudi muesli se da pripraviti na različne načine. Poskusite slasten napitek iz mleka, sadnega mueslija NATUR AKTIV in kakava. Mleko in muesli enostavno zmiksajte, nato pa posujte z žličko kakava in premešajte. Dober tek.

    • pest ali dve sadnega mueslija NATUR AKTIV
    • 2 dl mleka NATUR AKTIV
    • žlička kakava
  • Sadni smoothie

    Sadni smoothie

    Smoothieji so odličen, pester in neizčrpen vir idej za lahke zajtrke, ki si jih mimogrede pripravite že doma ali v pisarni. Poskusite slastno kombinacijo jogurta, banane, pomarančnega soka in jagodičevja.

    • 1 skodelica jogurta NATUR AKTIV
    • 1 banana NATUR AKTIV
    • 1 sveže iztisnjena pomaranča ali 1 dl BIO pomarančnega soka NATUR AKTIV
    • 6 svežih ali zamrznjenih jagod oz. drugega jagodičevja
  • Slastna in hitra zelenjavna omleta

    Slastna in hitra zelenjavna omleta

    V ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo in na hitro popecite češnjeve paradižnike. Medtem umešajte jajca, mleko in sladko smetano ter dodajte nekaj kockic masla. Na hitro popecite sveža zelišča in vse skupaj prelijte z umešanimi jajci. Popecite, preložite v omleto in pustite na ognju približno 2 minuti, da se speče še notranjost. Posolite, popoprajte in še toplo postrezite. Kremasto, barvito in slastno.

    • 2 BIO jajci NATUR AKTIV,
    • žlička masla NATUR AKTIV,
    • nekaj majhnih kockic masla NATUR AKTIV,
    • 0,25 dl mleka NATUR AKTIV,
    • 0,25 dl BIO sladke smetane NATUR AKTIV,
    • pest razpolovljenih BIO češnjevih paradižnikov NATUR AKTIV,
    • nekaj listov zélene in svežega peteršilja ali drugih dišavnic.
  • Krožnik sirov s svežim sadjem, medom in oreščki

    Krožnik sirov s svežim sadjem, medom in oreščki

    Popestrite si zajtrk s krožnikom vaših najljubših BIO sirov iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. Za barvitost in kontrast tekstur dodajte pest oreščkov in vse skupaj prelijte z žličko medu. Dober tek.

    • 3–5 različnih sirov NATUR AKTIV, narezanih na majhne koščke
    • pest BIO oreščkov NATUR AKTIV
    • žlička medu NATUR AKTIV
  • Hladna testeninska solata z veganskim prelivom “1000 OTOKOV” by Barbarella Green Chef

    Hladna testeninska solata z veganskim prelivom “1000 OTOKOV” by Barbarella Green Chef

    Priprava solate: Testenine skuhajte in jih ohladite ter nakapajte z malo olivnega olja. V posodo za piknik dodajte testenine in vso nasekljano zelenjavo.

    Priprava preliva: Vse sestavine razen kislih kumaric zmešajte v mešalniku do gladkega. Nato vmešajte še kumarice. Shranite v manjši posodici in prelijte čez testenine tik preden boste solato pojedli.

    Porcije: 2
    Skupen čas priprave: 20 minut
    Stopnja zahtevnosti: preprosto
    Sestavine:

    • polnozrnate testenine NATUR AKTIV
    • BIO paprika NATUR AKTIV, nasekljana na tanke kolobarje
    • 1 korenček NATUR AKTIV, nasekljan na trakce
    • 3 jušne žlice BIO vložene koruze NATUR AKTIV
    • 2 pesti zelene solate
    • olive 

    Sestavine za preliv ‘1000 OTOKOV’:

    • ½ skodelice indijskih oreščkov
    • 3 jušne žlice BIO pelatov iz pločevinke NATUR AKTIV
    • 3 jušne žlice kečapa
    • 3 jušne žlice veganske majoneze
    • 1 žlica belega balzamičnega kisa
    • 1 žlica BIO agavinega sirupa NATUR AKTIV
    • 1 žlica nasekljane čebule NATUR AKTIV
    • 1 čajna žlička soli in ščepec popra
    • 2 žlici nasekljanih kislih kumaric
  • Avokado z jajci in dimljenim lososom

    Avokado z jajci in dimljenim lososom

    Priprava:
    1. Avokada razpolovimo in jima odstranimo koščici. Odprtino, v kateri je bila koščica, še malo izdolbemo, da pripravimo odprtino za jajce. Izdolbeno meso prihranimo za pozneje.
    2. V vsako polovico avokada previdno ubijemo jajce in približno 10 minut pečemo v pečici pri 180 °C, da jajca dobijo želeno konsistenco. Pečena jajca solimo in popramo po okusu.
    3. Medtem preostanek izdolbenega avokada, dimljenega lososa in peteršilj drobno sesekljamo ter zmešamo s kislo smetano in gorčico. Primešamo še drobno sesekljano mlado čebulo. Po potrebi in okusu dosolimo, popopramo ter obogatimo z malo limetinega soka.
    4. S čajno žličko oblikujemo kepice in jih položimo na pripravljen avokado z jajcem.

    Porcije: 4
    Skupen čas: 20 min
    Čas priprave: 10 min
    Čas kuhanja: 10 min
    Stopnja zahtevnosti: preprosto

     Sestavine:

    • 2 avokada
    • 4 bio jajca NATUR AKTIV
    • 100 g BIO prekajenega lososa NATUR AKTIV
    • 10 g svežega peteršilja
    • 2 žlici kisle smetane
    • 1 čajna žlička gorčice
    • 50 g čebule NATUR AKTIV
    • 1 limeta
    • ščepec soli
    • ščepec popra
  • Medeni kuskus s svežim sadjem in oreščki

    Medeni kuskus s svežim sadjem in oreščki

    Priprava:
    1. Mleko zavremo in lonec odstavimo s štedilnika. Na hitro vmešamo kuskus, med in sol ter pustimo stati približno 5 minut.
    2. Medtem operemo sadje in ga narežemo na poljubno velike koščke. Oreščke grobo nasekljamo.
    3. Medeni kuskus razdelimo v štiri skodelice ter obložimo s sadjem in oreščki. Jed po želji izpopolnimo z malo cimeta in medu. 

    Porcije: 4
    Skupen čas: 10 min
    Čas priprave: 7 min
    Čas kuhanja: 3 min
    Stopnja zahtevnosti: preprosto

    Sestavine:

    Kuskus:
    • 300 ml BIO trajnega mleka NATUR AKTIV
    • 200 g kuskusa
    • 30 g BIO cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • ščepec soli
    Nadev:
    • sadje po izbiri (jabolko, hruška, grozdje)
    • 100 g BIO mešanice oreščkov NATUR AKTIV
    • cimet in cvetlični med NATUR AKTIV

    IDEJA
    Za pridih Orienta kuskusu dodajte še ščepec kardamoma. Presenetljivo dobro se ujame s sladkimi jedmi!

  • Polnozrnate testenine z zelenjavo po mediteransko

    Polnozrnate testenine z zelenjavo po mediteransko

    Priprava:
    1. Testenine kuhajte v osoljeni vodi, kot je navedeno na embalaži.
    2. Medtem narežite bučko na ožje trakce. Narežite tudi čebulo, jajčevec in papriko.
    3. Zelenjavo popecite na oljčnem olju in dodajte začimbe ter vmešano jajce, ki ga pokuhate, da zakrkne. Ko se testenine skuhajo, jih dodajte omaki, po želji pa dodajte še žlico oljčnega olja.
    4. Postrezite s parmezanom.

    Porcije: 1
    Skupen čas priprave: 15 min
    Stopnja zahtevnosti: preprosto

    Sestavine:

    • 80 g polnozrnatih prinih testenin NATUR AKTIV
    • 1 BIO slovensko jajce NATUR AKTIV
    • ½ bučke
    • ⅓ jajčevca
    • ½ paprike NATUR AKTIV
    • ½ čebule NATUR AKTIV
    • česen v prahu
    • ščepec soli in popra
    • 2 žlici olivnega olja NATUR AKTIV
    • mediteranske začimbe LE GUSTO
    • parmezan
  • Energijska ploščica

    Energijska ploščica

     Priprava:

    1. V visokem loncu zavremo maslo, sladkor in med ter pustimo, da rahlo vre približno 3 minute.
    2. Ovsene kosmiče, sesekljana orehova jedrca, kokosove kosmiče in sončnična ter chia semena najprej zmešamo, nato pa jih vmešamo v masleno zmes.
    3. Toplo maso takoj na debelo porazdelimo po pekaču, obloženim s papirjem za peko, prekrijemo s še enim papirjem za peko in dobro stisnemo.
    4. Ko se masa povsem ohladi, jo razrežemo na rezine.
    5. Pripravljene energijske ploščice hranimo na suhem.

    Porcije: 20
    Skupen čas: ca. 60 min
    Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno

    Sestavine:

    • 40 g bio masla NATUR AKTIV
    • 100 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
    • 5 žlic bio medu NATUR AKTIV
    • 250 g ovsenih kosmičev KNUSPERONE
    • 100 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
    • 30 g kokosovih kosmičev
    • 30 g sončničnih semen
    • 20 g bio chia semen NATUR AKTIV
  • Brownie skledice

    Brownie skledice

    Priprava:

    V veliki skledi zmešamo maslo sobne temperature ter kristalni in vaniljev sladkor. Dodamo jajca, moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol ter mešamo, da nastane kremasto testo. Prvi pekač napolnimo s testom do dveh tretjin, drugega pa na spodnji strani namastimo z maslom in narahlo pritisnemo v prvi pekač, da nastanejo skledice. Količina testa zadostuje za 8 skledic. Testo pečemo 20 minut pri 180 °C z vključenim spodnjim in zgornjim gretjem. Skledice dobro ohladimo in napolnimo s kepico sladoleda po svojem okusu.

    Porcije: 8
    Skupen čas priprave: 60 min
    Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno

    Sestavine:

    • 250 g BIO masla NATUR AKTIV
    • 400 g BIO trsnega sladkorja NATUR AKTIV
    • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
    • 4 BIO jajca NATUR AKTIV
    • 250 g BIO pšenične moke NATUR AKTIV
    • 50 g BIO kakava v prahu NATUR AKTIV
    • pol zavojčka pecilnega praška
    • ščepec soli
    • 2 pekača za mafine
    • poljuben sladoled
  • Hitri in polnovredni prigrizki za vso družino by Rebeka Fink

    Hitri in polnovredni prigrizki za vso družino by Rebeka Fink

    Priprava:
    Pirin kruh narežemo in ga obložimo s kozjim sirom, korenčkom in papriko ????. Skuto zmešamo z jogurtom, dodamo agavin sirup, maline in kosmiče . Hrustljave ploščice namažemo z lešnikovim namazom, dodaš narezano banano ???? in po vrhu dodamo še malo kosmičev.

    Porcije: 4
    Skupen čas priprave: 15 minut
    Stopnja zahtevnosti: enostavno

    Sestavine:

    • BIO pirin kruh NATUR AKTIV
    • BIO kozji sir NATUR AKTIV
    • BIO skuta NATUR AKTIV
    • BIO korenje NATUR AKTIV
    • BIO podolgovata paprika NATUR AKTIV
    • BIO navadni jogurt NATUR AKTIV
    • BIO zamrznjeno sadje NATUR AKTIV
    • BIO müsli NATUR AKTIV
    • BIO hrustljavi kruhki NATUR AKTIV
    • BIO namaz z lešniki NATUR AKTIV
    • BIO banane fairtrade
  • Pirine testenine z zelenjavo in tofujem

    Pirine testenine z zelenjavo in tofujem

    Priprava:

    1. Testenine skuhamo v vreli vodi, kot je navedeno na embalaži.
    2. Vso zelenjavo narežemo na manjše kose ter v voku ali večji ponvi na segretem olju popečemo. Najprej popečemo čebulo, nato pa dodamo še preostalo zelenjavo in na koščke narezan tofu. V pripravljeno popečeno zelenjavo vmešamo testenine. Vse skupaj nežno premešamo in po želji dodatno solimo.
    3. Pripravljeno večerjo iz voka preložimo na krožnik ter okrasimo in potresemo z mandlji ter indijskimi oreščki.

    Porcije: 4
    Skupen čas: 15 min
    Stopnja zahtevnosti: enostavno

    Sestavine:

    • BIO polnozrnate pirine testenine NATUR AKTIV
    • 100 g BIO tofuja NATUR AKTIV
    • 1 bučka
    • 1 BIO podolgovata paprika NATUR AKTIV
    • 2 BIO čebuli NATUR AKTIV
    • 8-10 češnjevih paradižnikov
    • 1 BIO korenček NATUR AKTIV
    • 70 g mandljev
    • 70 g BIO indijskih oreščkov NATUR AKTIV
    • 3 žlice BIO grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
    •  ščepec soli in popra
  • Špageti z lososom

    Špageti z lososom

    Priprava:
    1. Lonec s slano vodo zavremo in skuhamo testenine, kot je zapisano na embalaži. Odcedimo in prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine.
    2. Med tem nasekljamo čebulo in jo popražimo na maslu. Dodamo lososa, limonin sok, polovico limonine lupine in polovico drobnjaka. Kuhamo nekaj minut in občasno premešamo.
    3. Vmešamo smetano in kuhamo na nizki temperaturi (smetana mora vreti) približno 5 minut.
    4. Dodamo kuhane testenine in kuhamo še nekaj minut ter po želji začinimo. Če so testenine presuhe, dodamo žlico ali dve prihranjene vode, dokler jed ne postane dovolj kremasta.
    5. Jed serviramo ter okrasimo s preostalim drobnjakom in limonino lupinico.

    Porcije: 4
    Skupen čas priprave: 30 min
    Stopnja zahtevnosti: preprosto

    Sestavine:

    • 400 g BIO špagetov NATUR AKTIV
    • 300 g filejev dimljenega lososa NATUR AKTIV
    • 2 žlici limoninega soka BIO limone NATUR AKTIV
    • 3 BIO čebule NATUR AKTIV
    • 2 žlici BIO masla NATUR AKTIV
    • 200 ml smetane za kuhanje
    • malo drobnjaka
    • 3 ščepci soli in popra
  • Rižota z garnelami by Tina Stančič

    Rižota z garnelami by Tina Stančič

    Priprava:

    1. V kozici na malo olja popražimo čebulo in narezan korenček.
    2. Mešanici dodamo garnele in vse skupaj kuhamo na majhnem ognju nekaj minut (dokler se garnele ne pokuhajo in obarvajo v nežno roza barvo).
    3. Nato v kozico dodamo riž ter čajno žličko kurkume.

    Sestavine:

    • BIO čebula NATUR AKTIV
    • olivno olje
    • BIO korenje NATUR AKTIV
    • BIO zamrznjene garnele NATUR AKTIV
    • BIO riž NATUR AKTIV
    • BIO kurkuma NATUR AKTIV
  • Mediteranska riževa solata z zelenjavo

    Mediteranska riževa solata z zelenjavo

    Priprava:

    1. V kozici zavremo vodo in riž. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in dušimo približno 20 minut, dokler se riž ne zmehča in vpije tekočine.
    2. Kuhan riž dobro odcedimo in ohladimo ter prestavimo v skledo. Vmešamo 1 žlico oljčnega olja in posolimo.
    3. V drugi skledi zmešamo kapre, peteršilj in limonino lupinico ter dodamo rižu.
    4. Koruzo iz pločevinke stresemo v cedilo, speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Nasekljamo korenje in papriko, vse skupaj dodamo ostalim sestavinam in premešamo.
    5. Solato na koncu začinimo s preostalim oljčnim oljem in limoninim sokom ter potresemo s feta sirom.

    Porcije: 4
    Skupen čas priprave: 45 minut
    Stopnja zahtevnosti: preprosto

    Sestavine:

    • 4 skodelice vode
    • 800 g BIO riža NATUR AKTIV
    • BIO paprika NATUR AKTIV
    • 2 žlici grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
    • polovica BIO limone NATUR AKTIV
    • BIO korenje NATUR AKTIV
    • BIO sladka koruza NATUR AKTIV
    • BIO ovčji feta sir NATUR AKTIV
    • peteršilj in kapre
    • sol in poper za okus